Україна відправляє ревізорів до Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відправляє ревізорів до Білорусі

Аграрний ринок
226
Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України має намір сьогодні, 21 березня, почати аудит ветеринарної служби Білорусі.
Про це в телефонній бесіді з кореспондентом УНІАН повідомив голова Держветфітослужби Іван Бісюк.
"Ми плануємо завтра відправляти робочу групу на проведення аудиту ветеринарної служби України та на інспектування окремих підприємств", - повідомив Бісюк.
Він повідомив, що буде проведений аудит ветслужби, і якщо вона здатна на рівні держави забезпечити контроль, нагляд та моніторинг за якістю продукції, то тоді будемо інспектувати вибірково молочні підприємства. Кількість проінспектованих підприємств буде залежати від того, як буде проходити аудит служби.
Нагадаємо, Україна з 1 березня тимчасово призупинила ввезення на свою територію з Білорусі тварин, а також м'ясної продукції через побоювання розповсюдження африканської чуми свиней (АЧС). Також через систематичні порушення ветеринарно-санітарних вимог (перевищення максимально допустимих рівнів залишків ветеринарних препаратів у молочних продуктах) було тимчасово припинено ввезення білоруського молока та молочних продуктів. Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що заборона на ввезення на Україну молочної і м'ясної продукції з Білорусі є тимчасовою.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас