Кредитори: Греція може не впоратися із завданнями щодо скорочення боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитори: Греція може не впоратися із завданнями щодо скорочення боргу

Казна та Політика
178
Греція може не впоратися із запланованим скороченням боргу: аналіз боргової проблеми, підготовлений Єврокомісією, Міжнародним валютним фондом і Європейським центробанком, попереджає про "істотні ризики" для наміченої мети - скоротити відношення боргу до ВВП до 116,5% до 2020 року, повідомило у вівторок агентство Associated Press з посиланням на міжнародних кредиторів.
"Влада (Греції) може виявитися нездатною реалізувати реформи в запланованому темпі", - наводить агентство оцінки кредиторів. В цьому випадку борг складе 145,5% ВВП до 2020 року.
Греція забезпечила собі другий пакет кредитів від міжнародних інститутів на 130 млрд євро до 2015 року і успішно реалізує програму зі списання суверенного боргу приблизно на 100 млрд. Обидві угоди засновані на оптимістичному сценарії скорочення боргу.
МВФ в останні дні також попереджав, що Греція може виявитися нездатною скоротити борговий тягар через затримку реформ і глибшу, ніж очікувалося, рецесію.
Професор Афінського університету економіст Яніс Варуфакіс назвав аналіз МВФ "димовою завісою", розрахованою на те, щоб виправдати невдачу кредитної програми в обмін на скорочення витрат.
"Глибокий брак ліквідності і падіння попиту в економіці гарантують, що скорочення витрат призведуть до падіння податкових зборів, ще більш низького економічного зростання та сталого дефіциту бюджету", - написав Варуфакіс у своєму блогу.
За його словами, міжнародні кредитори побоюються, що їм доведеться списати грецький борг - так само, як це вже зробили більшість його власників з приватного сектора.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас