В "Нафтогазі" кажуть, що "Газпром" продовжує недодавати щодня близько 100 млн кубометрів газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Нафтогазі" кажуть, що "Газпром" продовжує недодавати щодня близько 100 млн кубометрів газу

Енергетика
461
Україна за добу недоотримує до 110 млн кубометрів газу зі сходу.
Про це заявив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун в Пекіні, де за участю НАК проходить 12-а Китайська міжнародна виставка нафтового і нафтохімічного обладнання та технологій (CIPPE-2012).
"Ми як мінімум недоотримуємо зараз на сході обсяги газу від 70 до 110 млн кубометрів на добу", - сказав він.
Незважаючи на таку ситуацію, зазначив Чупрун, Україні під час зимових холодів вдалося фактично самій врятувати Європу від дефіциту "блакитного палива".
"Під час зимових холодів ми за рахунок наших сховищ частково рятували становище - в основному на Балканському напрямку на прохання Туреччини. І ми допомогли їм нормально пережити зиму. Це стосується і Європи в цілому. А різниця між тим, що ми недоотримували на сході, і тим, що ми отримували додатково зі своїх сховищ (це від 40 до 60 млн кубів на добу), лягала на плечі Європи. І це в такій екстремальній ситуації, при 30-градусних морозах, коли потреба зростає... Тож не Україна винна. Ми, навпаки, частково рятували становище Європи", - підкреслив заступник голови "Нафтогазу".
Як повідомлялося, раніше голова "Газпрому" Олексій Міллер звинуватив Україну в тому, що вона в лютому несанкціоновано залишала у себе до 40 млн кубометрів транзитного російського газу.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас