Влада Греції знайшла серед пенсіонерів 36 тисяч "мертвих душ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Греції знайшла серед пенсіонерів 36 тисяч "мертвих душ"

Казна та Політика
741
Грецька влада знайшла в числі пенсіонерів 36 тис. "мертвих душ" серед людей, які отримують пенсії та допомоги з інвалідності або з опіки за сиротами, повідомило міністерство охорони здоров'я країни.
З 240 тис. одержувачів в перепису, влаштованому міністерством, який завершився 16 березня, не брали участь 36 тисяч осіб, тобто близько 15%. Міністерство припинить їм виплати з 1 квітня і буде в результаті економити близько 111 млн. євро на місяць. Передбачається, що тисячі інвалідів вже померли, і їх пенсію отримували родичі. Деякі одержувачі взагалі не були інвалідами та отримували пенсію обманним шляхом, передає РИА Новости.
"Людина йде до офтальмолога і бере довідку на водіння автомобіля, і у того ж офтальмолога бере довідку, за якою отримує потім допомогу сліпого", - заявив заступник міністра охорони здоров'я Маркос Боларіс.
Міністерство недорахувалося, зокрема, 17 тис. інвалідів першої групи. Майже 10 тис. опікунів не змогли пред'явити дітей, на яких отримували допомогу. Також не можуть знайти більше 2 тис. сліпих і 1,5 тис. інвалідів з відхиленнями в розумовому розвитку. Тільки в одній північній області Пієрія з 590 сліпих, які отримували допомогу, вдалося виявити лише 270 осіб, решта не з'явилися підтвердити свої персональні дані.
Міністерство має намір звернутися в прокуратуру, щоб розслідувати всі випадки незаконного отримання допомоги. Крім того, планується створити єдину цифрову базу даних інвалідів замість десятків розрізнених архівів.
Нагадаємо, що в останні роки Греція переживає важку економічну кризу. У травні 2010 року, щоб уникнути першого в єврозоні дефолту, Афінам було надано 110-мільярдний пакет кредитів в обмін на програму жорсткої економії. На початку березня 2012 р. Греція змогла закрити операцію з приватними кредиторами з обміну облігацій, що було складовою частиною нової програми допомоги Афінам. 12 березня Єврогрупа політично схвалила другу програму допомоги Греції (130 млрд. євро), які будуть надані до кінця 2014 року. МВФ за цей період виділить 19,8 млрд. євро плюс ще 8,2 млрд. євро в 2015 році. Мета нових міжнародних кредитів і проведеної реструктуризації старих облігацій - скоротити держборг Греції приблизно до 120% від ВВП країни до 2020 року - в порівнянні з 160% на кінець 2011 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас