"АероСвіт" умовив "Украерорух" не скасовувати свої рейси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"АероСвіт" умовив "Украерорух" не скасовувати свої рейси

462
"АероСвіт" домовився "Украерорухом" про продовження обслуговування всіх своїх рейсів, частину яких могли скасувати через наявність у авіакомпанії багатомільйонної заборгованості перед держпідприємством.
Авіакомпанія "АероСвіт" досягла домовленості з Державним підприємством обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") про відмову останнього від призупинення обслуговування частини рейсів авіакомпанії з 22 березня.
Як повідомила прес-служба "АероСвіту", платіж "Украероруху", який авіакомпанія не встигла виконати 19 березня, буде здійснено вранці 20 березня.
"АероСвіт" і "Украерорух" досягли домовленості, що такий інструмент тиску на компанію, як зупинка авіарейсів, застосовуватися не буде", - зазначила прес-служба авіакомпанії.
Як повідомлялося, раніше Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") заявило, що з 22 березня 2012 р. призупиняє надання аеронавігаційного обслуговування деяким рейсам авіакомпанії "АероСвіт" через багатомільйонну заборгованість авіакомпанії за своєчасно отримані від "Украероруху" послуги та порушення домовленості про передоплату.
Зокрема, в перший день, 22 березня 2012 року, планувалося зупинити обслуговування таких рейсів: 1273 Бориспіль - Дубаї (ОАЕ), 1277 Бориспіль - Рим (Італія), 171 Бориспіль - Чонбурі (Таїланд).
"Украерорух" обіцяв відновити обслуговування рейсів авіакомпанії "АероСвіт" лише за умови дотримання домовленості про передоплату послуг провайдера як єдино можливого способу продовжувати співпрацю і своєчасне виконання графіка погашення заборгованості, яка накопичується ще з кінця 2011 року.
Зупинка обслуговування повітряних суден авіакомпанії-боржника передбачена пунктом 4 статті 36 Повітряного кодексу України.
Як повідомлялося, "Бориспіль" 14 березня на кілька годин припинив обслуговування рейсів одного з найбільших українських перевізників "АероСвіт". Як повідомили в авіакомпанії, це було пов'язано зі збоєм в передоплаті послуг повітряного порту. В компанії уточнили, що передоплата вже зроблена. Пізніше обслуговування рейсів "АероСвіту" було відновлено.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас