Газпром висуне в керівництво "Південного потоку" екс-главу німецького бундесрату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром висуне в керівництво "Південного потоку" екс-главу німецького бундесрату

Енергетика
198
ВАТ "Газпром" запропонує колишнього бургомістра Гамбурга і екс-главу верхньої палати парламенту Німеччини Хеннінга Фошерау на пост голови ради директорів South Stream Transport AG. Про це повідомило управління інформації газового концерну за підсумками зустрічі глави Газпрому Олексія Міллера і Форешау. Перше засідання ради директорів South Stream Transport AG заплановано в квітні 2012 року.
"Ми впевнені, що великий досвід роботи Фошерау в міжнародних структурах, пов'язаних з правовим регулюванням, і його вагомий авторитет зроблять значний внесок в успішну та своєчасну реалізацію стратегічно важливого для Європи проекту "Південний потік", - наводиться в повідомленні коментар Міллера.
Фошерау в 1974-1997 роках був членом міського парламенту Гамбурга, в тому числі в 1988-1997 роках - першим бургомістром міста, в 1990-1991 роках-президентом верхньої палати парламенту Німеччини, в 1992-1997 роках обіймав посади президента Спільної конституційної комісії, а потім президента Погоджувальної комісії нижньої і верхньої палати парламенту Німеччини.
З метою диверсифікації маршрутів експортних поставок природного газу Газпром реалізує проект будівництва газопроводу через акваторію Чорного моря в країни Південної і Центральної Європи - проект "Південний потік". Проектна продуктивність морської ділянки газопроводу складе 63 мільярди кубометрів на рік. Для реалізації сухопутної частини проекту з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Хорватією і Австрією підписані міжурядові угоди. 16 вересня 2011 р. відбулося підписання угоди акціонерів компанії South Stream Transport AG для реалізації морської ділянки проекту, відповідно до якої частка участі Газпрому в проекті морського газопроводу становить 50%, італійської ENI - 20%, німецької компанії Wintershall Holding GmbH та французької EDF - по 15%. Перші поставки по газопроводу заплановано на кінець 2015 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас