Україна зацікавлена ​​в інвесторах для видобутку сланцевого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зацікавлена ​​в інвесторах для видобутку сланцевого газу

Енергетика
184
Україна зацікавлена в тому, щоб залучати інвесторів і нові технології для видобутку сланцевого газу, заявив міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський, пише РИА Новости.
"Ми робимо все можливе для виявлення нових покладів сланцевих газів і для залучення інвесторів, залучення нових технологій для сланцевих газів", - сказав Злочевський на брифінгу в понеділок. За його словами, українські геологи "по-справжньому сьогодні сподіваються... що сланцевий газ дасть величезний прорив у напрямку енергобезпеки нашої країни".
Міністр нагадав, що минулого року Кабінетом Міністрів були прийняті постанови про проведення конкурсів на укладення договорів про розподіл продукції на двох найбільших площах на суші - це Юзівська і Олеська площі.
"На сьогоднішній день кількість західних та українських компаній, зацікавлених в участі в цих конкурсах, перевершила всі очікування - це близько 15 компаній", - сказав Злочевський, додавши, що ця цифра може збільшитися, оскільки прийом заявок від компаній зараз триває.
Як заявляв раніше прем'єр-міністр Микола Азаров, найближчим часом буде оголошений тендер на розробку українських родовищ сланцевого газу. "Про бажання брати участь у конкурсі вже заявили визнані світові компанії. Я глибоко переконаний, що найближчим часом ми розробимо свої сланцеві родовища", - заявив Азаров.
Раніше компанія ТНК-BP заявила, що візьме участь у тендері на розробку і видобуток сланцевого газу на українських родовищах.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас