Хорошковський: Росію поки не влаштовує співпраця з Митним союзом у форматі "3+1" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський: Росію поки не влаштовує співпраця з Митним союзом у форматі "3+1"

Казна та Політика
359
Перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський заявив, що Україна знову запропонувала країнам Митного союзу співпрацю у форматі "3+1", але Росію це поки не влаштовує.
Про це він заявив сьогодні журналістам по закінченні засідання Міждержавної ради ЄврАзЕС, повідомляє УНІАН.
"Звісно, будь-які об'єднання, тим більше митні союзи, які б вони не були, мають на меті створення об'єднаного ринку і захист цього ринку. Звичайно, країни-сусіди, які не є членами таких союзів, будуть в певному сенсі економічно страждати, тому що ці ринки будуть захищені", - сказав він.
"Саме в процесі цього обговорення була знову з української сторони запропонована ідея "3+1", яка на сьогоднішній день не отримала публічного обговорення", - повідомив Хорошковський.
За його словами, українська сторона вважає, що така ідея має право на життя, і Україна готова обговорювати співпрацю з Митним союзом у форматі "3+1".
Відповідаючи на запитання, чи влаштовує така позиція Росію, він зазначив: "На сьогоднішній день саме тому, що не було глибокого опрацювання, ми виходимо з того, що не влаштовує".
Хорошковський також зауважив, що українська сторона розраховує на правилах СОТ сформувати збалансовані двосторонні та багатосторонні відносини з Митним союзом.
За його словами, якщо Росія та інші країни Митного союзу будуть членами СОТ, це буде означати, що сторони будуть працювати на загальній економічній базі.
Раніше президент Віктор Янукович заявив, що Україна буде робити висновки про доцільність вступу до Митного союзу через рік-два, коли стане зрозуміло, як розвивається ця організація.
Москва запрошує Київ до МС і Євразійського союзу, обіцяючи після вступу внутрішньоросійські ціни на енергоносії. Однак Київ пропонує натомість співпрацю у форматі "3+1".
Україна є членом СОТ з 2008 року. Росія стане повноправним членом організації в 2012 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас