Експерт: Митний кодекс може поліпшити інвестиційний клімат в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Митний кодекс може поліпшити інвестиційний клімат в Україні

Казна та Політика
417
Новий Митний кодекс передбачає низку безпрецедентних норм, спрямованих на спрощення роботи бізнесу, що сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в Україні.
Таку думку висловив старший менеджер з питань податків і митного регулювання міжнародної аудиторської компанії Pricewaterhouse в Україні Ігор Даньков.
"Прийнятий парламентом новий Митний кодекс ґрунтується на принципах Міжнародної конвенції про спрощення та гармонізацію митних процедур, Конвенції про тимчасове ввезення та модернізованому Митному кодексі ЄС", - цитує Данькова в прес-служба компанії.
На його думку, максимально сприятливими для розвитку бізнесу в країні є норми, що передбачають митне оформлення в будь-якому митному органі та можливість митного оформлення до ввезення товарів.
Крім того, позитивним є скорочення терміну митного оформлення з доби до чотирьох годин, введення електронного декларування та реалізація принципу "єдиного вікна" відповідно до рекомендацій UNCTAD.
На думку Данькова, приведення митних режимів у відповідність зі світовою практикою відкриє нові можливості для ведення бізнесу, а також скоротить перелік документів, необхідних для митного оформлення.
Доопрацьований Митний кодекс із пропозиціями президента України Верховна Рада прийняла 13 березня.
Документ має набрати чинності першого числа другого місяця після його публікації, тобто з 1 травня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас