Великобританія продасть дороги на 100 млрд фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія продасть дороги на 100 млрд фунтів

Казна та Політика
251
Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон оголосить сьогодні параметри приватизації автострадних доріг і магістралей країни. Про це повідомляє "Росія 24".
Програма розпродажу держвласності стане однією з наймасштабніших на Туманному Альбіоні за останні роки. В її рамках уряд має намір заробити десятки мільярдів фунтів стерлінгів, таких необхідних британській владі для латання наявних дір у бюджеті. З іншого боку, попередні дані щодо програми свідчать про те, що допуск до керування транспортною інфраструктурою можуть отримати китайські компанії, ризикуючи викликати невдоволення серед громадськості і приватного бізнесу.
Проте глава торі готовий розпродати дороги ще й для того, щоб нові власники самі платили за ремонт дорожнього полотна і відновлювали застарілі покриття. Брак коштів на фінансування цих завдань також став однією з причин, які спонукали Кемерона взятися за розпродаж доріг. Доступ до магістралей зможуть отримати різні підприємства, включаючи фонди народного добробуту, пенсійні та інші корпорації.
Крім того, в Кабінеті міністрів сподіваються ще й на подальше будівництво автострад приватним сектором. Покупці зможуть не тільки стежити за станом існуючих доріг, заробляючи на вартості проїзду та придорожньому сервісі, але і розширювати дороги, будувати нові й іншим чином розвивати мережі.
Що стосується доходів уряду від приватизації, то тут поки відсутня єдина оцінка. Раніше вже проводився аналіз потенційної виручки. Так, у банківській компанії NM Rothschild припускали, що максимальний обсяг всієї програми приватизації може досягти 100 млрд фунтів стерлінгів. Проте джерела у вищих політичних колах Об’єднаного Королівства скептично ставляться до даного значення, чекаючи набагато менших вливань у казну.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас