Янукович пообіцяв збільшувати соцвиплати українцям протягом всього 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович пообіцяв збільшувати соцвиплати українцям протягом всього 2012 року

Казна та Політика
385
Протягом 2012 року соціальні виплати різним категоріям населення будуть поступово збільшуватися, заявив президент України Віктор Янукович в інтерв'ю Российской газете.
"До кінця цього року ми поступово будемо збільшувати соціальні виплати. Саме поступово - для того щоб не зірвати курс, не зірвати інфляцію, не нашкодити", - цитує слова Януковича прес-служба глави держави в понеділок. Він також додав, що ця програма перейде і в 2013 рік.
Президент особливо підкреслив, що програма оголошених ним соціальних ініціатив не є одноразовою акцією.
"У 2004 році... ми збільшили пенсії в 2,5 рази. Мінімальна пенсія тоді була 107 грн, а, значить, ми збільшили пенсії - 279 грн і навіть 40 копійок. І опоненти говорили, що це одноразова акція. А сьогодні у нас прожитковий мінімум 1000, десь 1070 грн", - сказав Янукович.
За словами президента, сьогодні в державний бюджет країни почали надходити додаткові доходи, а значить, потрібно, перш за все, справедливо вчинити щодо громадян. "Все те, що я запропонував уряду здійснити, звичайно, несе завжди певні ризики, але ми розуміємо, заради чого ми на них йдемо", - підкреслив президент.
Нагадаємо, що уряд планує внести зміни до держбюджету, щоб в травні почалася реалізація соціальних ініціатив Януковича. Зокрема, президент доручив за півроку до виборів переглянути розмір пенсій дев'яти мільйонам пенсіонерів, щоб розмір виплат зріс мінімум на 100 грн.
Як відомо, цього року в Україні пройдуть парламентські вибори, на яких пропрезидентська коаліція може втратити більшість у Верховній Раді. Трохи раніше Президент Янукович вже обіцяв українцям щедрі соцвиплати, а також доступне житло вже за півроку до виборів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас