Більшість японців за відмову від АЕС, але за запуск зупинених реакторів, якщо буде необхідно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість японців за відмову від АЕС, але за запуск зупинених реакторів, якщо буде необхідно

Енергетика
104
Переважна більшість японців виступають за поступову відмову від ядерної енергетики, але визнають, що деякі із зупинених реакторів повинні бути перезапущені, щоб забезпечити країну достатньою кількістю енергії, повідомляє Reuters з посиланням на результати опитувань в газеті Tokyo Shimbun.
Згідно з опитуванням, проведеним Японською асоціацією вивчення громадської думки, 79,6% опитаних висловлюються за відмову від ядерної енергії. При цьому 69% підтримали відновлення роботи деяких ядерних реакторів для забезпечення країни відсутньою енергією.
Ці дані протилежні опитуванням Asahi Shimbun, зробленим минулого тижня, коли 57% опитаних були проти перезапуску реакторів.
Опитування проводилося в першу річницю цунамі, яке викликало ядерну кризу, напередодні рішення уряду про відновлення двох зупинених після трагедії ядерних реакторів.
На даний момент працюють лише 2 з 54 ядерних реакторів в країні, обидва планується закрити на початку травня, що означає потенційну нестачу потужності вже цього літа. До катастрофи на атомні електростанції припадало 30% попиту на електроенергію в країні.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас