Голова МВФ: Світова економіка може перебувати на шляху до відновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова МВФ: Світова економіка може перебувати на шляху до відновлення

Казна та Політика
342
Світова економіка відступила від краю прірви і показує ознаки відновлення в єврозоні та США.
Таку думку висловила голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард, виступаючи в Пекіні.
Також вона зазначила, що високий рівень держборгу в розвинених країнах і зростання цін на енергоресурси залишаються ключовими факторами ризику.
"Світова економіка може перебувати на шляху до відновлення, але права на помилку немає, і простір для маневру сильно обмежений", - сказала Лагард, слова якої передає Reuters.
Вона звернула увагу на поліпшення макроекономічних показників в США і на зусилля Європи по боротьбі з грецьким борговою кризою як на докази правильності обраного міжнародним співтовариством курсу на протидію кризі.
За її словами, "завдяки спільним зусиллям світова економіка відступила від краю прірви і тепер є причини бути більш оптимістичними". "Однак оптимізм не повинен викликати хибного відчуття безпеки. Як і раніше, існують масштабні економічні та фінансові виклики, з якими ми повинні справитися", - підкреслила голова МВФ.
Лагард звернулася до розвинених країн із закликом продовжити проводити збалансовану податкову політику, реформи фінансового сектора, а також структурні та інституціональні реформи.
Країни, що розвиваються, за її словами, повинні зберігати високі темпи економічного зростання, однак при цьому не допускати "перегріву" економіки.
Раніше повідомлялося, що Єврозона може збільшити загальну кредитоспроможність механізмів порятунку блоку майже до 700 млрд євро з 500 млрд в якості компромісу з німецькою опозицією, яка опирається наданню великих коштів для упокорення ринків.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас