Суд у Бразилії заборонив менеджерам Chevron покидати країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд у Бразилії заборонив менеджерам Chevron покидати країну

Енергетика
238
Прокуратура готова пред'явити їм звинувачення у витоку нафти.
Суд в Бразилії заборонив 17 менеджерам компанії Chevron і підрядника Transocean залишати країну у зв'язку з розглядом справи про витік нафти в листопаді минулого року. На наступному тижні прокуратура Бразилії має намір пред'явити їм звинувачення в скоєнні кримінальних злочинів, повідомив Reuters представник відомства Едуардо Олівейра. За його словами, регіональний директор Chevron в Бразилії Джордж Бак і ще 16 осіб протягом 24 годин повинні передати поліції свої паспорти.
Раніше бразильський військово-морський флот виявив невеликий витік нафти на шельфовому проекті Frade. Американська компанія Chevron заявила, що напередодні призупинила роботи на проекті Frade після отримання відповідного дозволу від Національного агентства нафти. Із заяви Chevron випливає, що компанію і її керівництво поки не сповіщали про рішення суду. "Ми будемо захищати компанію та її співробітників", - заявили в Chevron.
У листопаді 2011 року на проект Frade в 120 кілометрах від узбережжя штату Ріо-де-Жанейро через аварію стався витік нафти, обсяги якого оцінюються в 3000 барелів. Проти Chevron був виставлений позов в 11 млрд доларів. У Бразилії даний витік нафти став однією з найбільших екологічних катастроф.
Наймасштабніший розлив нафти в історії стався в квітні 2010 року на платформі BP в Мексиканській затоці. Аварійну свердловину вдалося зацементувати лише 6 серпня 2010 року.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас