"Нафтогаз": Україна розглядає можливість закупівлі 10 млрд куб. м газу в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз": Україна розглядає можливість закупівлі 10 млрд куб. м газу в Європі

Енергетика
314
Україна розглядає можливість закупівлі газу в Європі в початкових обсягах близько 10 млрд куб. м. Про це після з'їзду Партії регіонів в Києві 17 березня заявив журналістам голова НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін, передає радіо "Свобода".
"Ми ведемо консультації щодо диверсифікації ринку газу із закупівлі газу з Європи. Обсяги - приблизно 10 мільярдів кубометрів газу", - зазначив він.
За його словами, така робота неможлива без внесення змін до законодавства, зокрема, це стосується законопроектів щодо реформування НАК "Нафтогаз України".
Зазначимо, законопроект № 9429-1, розроблений народним депутатом Юрієм Кармазіним, передбачає, що реорганізація держпідприємств, дочірніх підприємств Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", що здійснює діяльність з транспортування по магістральних і розподільних трубопроводах, зберігання в підземних газосховищах, і Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" здійснюється за рішенням Кабінету міністрів України. Крім того, законопроект передбачає встановлення заборони на приватизацію держпідприємств, дочірніх підприємств "Нафтогаз України". 16 березня Кабінет міністрів України заявив, що підтримує цей проект закону.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас