У міліції нарахували 111 випадків розкрадання коштів, виділених на Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У міліції нарахували 111 випадків розкрадання коштів, виділених на Євро-2012

Кримінал
309
МВС України нарахувало 111 випадків, пов'язаних з незаконним використанням коштів, виділених на будівництво та реконструкцію об'єктів у рамках підготовки до Євро-2012.
Зокрема, в Києві викрито посадових осіб Республіканського вищого училища фізичної культури, які в грудні 2011 року завищили вартість ремонту двох гуртожитків на загальну суму понад 4,6 млн грн, пише ТСН.ua.
На Львівщині порушено кримінальну справу на посадових осіб двох підприємств, в результаті дій яких було скоєно необґрунтоване перерахування з державного бюджету 1,6 млн грн на реконструкцію стадіону комплексно-спортивної бази Львівського державного університету фізичної культури.
"На Закарпатті порушено кримінальну справу на посадових осіб Служби автомобільних доріг в Закарпатській області та Ракошинської сільської ради, які під час освоєння державних коштів, виділених для будівництва ділянки автодороги Київ - Чоп за програмою підготовки до Євро-2012, в 2009 році незаконно склали і видали завідомо неправдивий документ, на підставі якого виділено земельні ділянки площею 1,75 га та оформлено 22 державні акти на право власності", - повідомляє МВС.
Пізніше ці ж посадові особи уклали між зазначеними 22 особами та Службою автомобільних доріг у Закарпатській області договори купівлі-продажу земельних ділянок, згідно з якими на придбання зазначених земельних ділянок з державного бюджету безпідставно виділено кошти - 941,7 тис. грн.
Перелік прикладів незаконного "освоєння" коштів продовжила Харківщина. Там викрили посадових осіб фінансово-будівельної корпорації, які за замовленням комунального підприємства "Харківський метрополітен" підробили акти виконаних ремонтно-будівельних робіт зі зміцнення ґрунтів тунелів лінії метрополітену та усунення течі станції "Метробудівників ім. Ващенка", завищивши вартість виконаних робіт, унаслідок чого завдали збитків державі на суму 142,2 тис. грн.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас