Азаров: Гроші МВФ попередній уряд пустив невідомо куди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Гроші МВФ попередній уряд пустив невідомо куди

Казна та Політика
1784
Влада України налаштована на конструктивний діалог з Міжнародним валютним фондом (МВФ), заявив глава уряду країни Микола Азаров.
"До роботи з МВФ ми ставимося дуже відповідально. Перед нами стоїть завдання перевести співпрацю передусім в практичну, конструктивну площину, брати гроші не на проїдання, як це було в 2008 і 2009 роках", - сказав Азаров, передає ИТАР- ТАСС.
При цьому він відзначив, що кредити, отримані в 2008-2009 роках, були надані Фондом на досить вигідних для України умовах, але "пішли невідомо куди".
"На гроші МВФ попередній уряд нічого не зробив для країни. Просто зникли ці гроші, і по всьому", - сказав він.
При цьому Азаров основною перешкодою для продовження співпраці з МВФ назвав вимогу Фонду підвищити тарифи на газ для населення.
Він зазначив також, що якщо умови, які висуває МВФ, не будуть відповідати можливостям України, то їй доведеться "обходитися своїми силами, шукати інших кредиторів, шукати інші можливості". "Цим ми і займаємося весь цей час", - додав Азаров.
Нагадаємо, в рамках виконання програми співпраці з МВФ, Україна зобов'язалася в 2011 році підвищити тарифи на газ для населення на 30%, оскільки це є однією з необхідних умов для отримання Україною чергового траншу валютного кредиту.
Керівник місії МВФ в Україні Танос Арванітіс висловив думку, що якщо не почнеться щомісячне збільшення тарифів хоча б на 10% за місяць, то досягти угоди про просування програми буде надзвичайно складно.
При цьому, підкреслив представник МВФ, щодо тарифів на газ Україна не виконала ні початкове зобов'язання (підвищити на 50% в квітні 2011 року), ні переглянуте (про підвищення на 20% в квітні і на 10% в липні), хоча воно є одним з ключових, і без його реалізації отримання траншу неможливо.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас