Янукович: Україна не може платити необґрунтовану ціну за російський газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Україна не може платити необґрунтовану ціну за російський газ

Енергетика
755
Україна не може платити таку необґрунтовану ціну за російський газ, сторони повинні знайти взаємоприйнятне рішення.
Про це заявив президент Віктор Янукович в інтерв'ю програмі російського телебачення "Формула влади", передає Інтерфакс.
Президент підкреслив, що на сьогодні ціна на газ залишається єдиним невирішеним питанням в традиційно дружніх відносинах України та Росії.
"Я вірю, що у нас вистачить політичної волі, мудрості вирішити це питання. У нас немає інших варіантів - ні в України, ні в Росії. Ми не можемо платити такі необґрунтовані гроші, таку ціну за цей газ. Це неправильно, несправедливо", - сказав Янукович.
У той же час він зазначив, що за останні два роки Україні і Росії вдалося практично усунути бар'єри, які існували між країнами в торгівельних стосунках, а також серйозно просунутися в питаннях міжрегіонального співробітництва.
Днями Микола Азаров заявив, що якщо газові переговори з Росією завершаться невдачею, Україна може почати купувати російський газ у німецького енергетичного концерну RWE.
6 березня Віктор Янукович заявив, що Україна буде скорочувати закупівлі російського газу у зв'язку з його високою ціною.
Київ веде з Москвою тривалі переговори про зниження ціни на газ, однак поки що переговори не увінчалися успіхом. Раніше Україна заявила про намір скоротити закупівлі газу в РФ цього року до 27 млрд. кубометрів з передбачених контрактом 52 млрд. кубометрів. Російська сторона у відповідь заявила, що час для переговорів щодо обсягів закупівель палива на цей рік вже втрачено: річний контрактний обсяг може бути змінений не пізніше, ніж за півроку до початку поставок.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас