Торговий профіцит Ірландії встановив рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торговий профіцит Ірландії встановив рекорд

Казна та Політика
435
Профіцит торгового балансу Ірландії в 2011 році встановив рекорд, збільшившись на 3 відсотки до 44,7 мільярда євро, повідомляє AFP. Експорт зріс на 4 відсотки до 92,3 мільярда євро, а імпорт - на 5 відсотків до 48,2 мільярда.
На початку 2012 року, за попередніми даними, показники торгового балансу продовжили зростати. У січні експорт збільшився на 10 відсотків (до січня 2011 року) до 7,7 мільярда євро, а імпорт - на 3 відсотки до 4,4 мільярда євро. Таким чином, профіцит торгівлі підскочив відразу на 20 відсотків.
В абсолютних цифрах профіцит торгового балансу Ірландії є третім в єврозоні після показників Німеччини та Нідерландів. При цьому за обсягом ВВП острівна держава перебуває в кінці першої десятки економік регіону.
Ірландія потрапила в складну економічну ситуацію після початку боргової кризи в Європі. Колосальна банківська заборгованість загрожувала привести Дублін до дефолту. Для порятунку економіки країні довелося брати багатомільярдні кредити у МВФ і ЄС. Через поточну кон'юнктуру тільки сильна експортна галузь може забезпечити Ірландії економічне зростання.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас