Болгарська влада звинуватила "Лукойл" в участі у ціновій змові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарська влада звинуватила "Лукойл" в участі у ціновій змові

Енергетика
152
Дочірні компанії російського "Лукойлу", австрійської OMV, румунської Rompetrol, а також болгарська Naftex Petrol вступили в змову з метою підвищення цін на паливо. Про це повідомляється в прес-релізі болгарської Комісії з захисту конкуренції.
Регулятор винесе остаточне рішення про винність нафтовиків через 30 днів, протягом яких компанії можуть направити владі свої претензії.
Найбільша в Росії приватна нафтова компанія через свою "дочку" "Лукойл Б'лгарія" володіє значною частиною болгарських автозаправок. Крім того, російським нафтовикам належить єдиний в країні великий НПЗ Neftochim Burgas.
Софія не перший раз звинувачує "Лукойл" у завищенні цін на паливо. На початку серпня минулого року російська компанія знизила відпускні ціни в середньому на 2 відсотки після повідомлень про намір Комісії із захисту конкуренції почати антимонопольне розслідування.
Нинішнім звинуваченням регулятора передували акції протесту громадян Болгарії проти чергового підвищення вартості палива, що сталося в кінці лютого. Демонстрації, в яких взяли участь 2 тисячі осіб, пройшли в 17 містах країни. Страйкарі звинувачували у подорожчанні бензину "Лукойл" і болгарську владу. На початку березня російська компанія незначно знизила ціни на паливо - в середньому на 1,1-1,5 відсотка.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас