Італія компенсувала Morgan Stanley збитки на 3,4 мільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія компенсувала Morgan Stanley збитки на 3,4 мільярда доларів

Казна та Політика
222
Італія заплатила Morgan Stanley 3,4 мільярда доларів за відсотковими контрактами, укладеними в 90-х роках. Про це Лента.ру.
Влада європейської країни перерахувала банку гроші, щоб скасувати ставки, які в підсумку виявилися збитковими. Агентство відзначає, що для Італії виявилося дешевше відкупитися від Morgan Stanley, ніж перекривати одні деривативи (похідні фінансові інструменти) іншими.
Наприкінці січня Morgan Stanley повідомив про списання потенційних збитків (net exposure - чиста схильність до ризику - різниця сум, які можуть бути виручені при одночасному закритті довгих і коротких позицій) в Італії на суму 3,4 мільярда доларів. Тоді банк не уточнив, що Рим компенсував вартість деривативів. Обсяг контрактів, укладених з Італією п'ятьма найбільшими американськими гравцями на ринку свопів - Goldman Sachs Group, Morgan Stanley, Bank of America, Citigroup і JPMorgan Chase - в даний час складає 19,5 мільярда доларів.
Загалом, за даними Bloomberg, невдала гра на валютних ставках і на ринку деривативів обійшлася Італії в 31 мільярд доларів. Як пояснило агентству одне з джерел, Рим почав грати на відсоткових ставках в середині 90-х років, використовуючи відсоткові свопи та свопціони, які при успішному застосуванні дають можливість зменшити вартість обслуговування державного боргу. При цьому Італія користувалася деривативами з термінами настання платежів до 30 років.
За підсумками 2011 року державний борг Італії виріс до 120,1 відсотка ВВП і виявився, таким чином, всього на 0,1 відсотка меншим від зафіксованого в 1996 році рекордного рівня. У січні 2012 року заборгованість в абсолютному вираженні досягла 1,935 трильйона євро.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас