Янукович зобов'язав митницю збільшити збори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович зобов'язав митницю збільшити збори

Казна та Політика
1708
Президент Віктор Янукович дав старт кампанії з наведення порядку в митній політиці, а річний план Держмитниці зі зборів податків збільшено на 7 мільярдів гривень, повідомляє ZN.UA. Про це виданню повідомив високопоставлений співробітник митниці.
Як заявив митник, "дана команда з самого верху - закрити всі офіси модних фірм".
Основне завдання, покладене на співробітників митниці, полягає в тому, що платежі повинні йти тільки до бюджету, без будь-яких посередників. "Якщо місяць тому за контейнер китайського ширвжитку довелося б заплатити 25 тисяч доларів офіційних платежів до бюджету, а 30 тисяч доларів перерахувати на рахунки зазначеного тобі посередника, то сьогодні завдання конкретне - платежі повинні йти тільки до бюджету. І ніяких прокладок і посередників. Таким чином, починаючи з березня, офіційні платежі з контейнера ширвжитку складуть 55 тисяч доларів. І ця ставка буде зростати. Цілком імовірно, що вже в червні митниця доведе збори з контейнера в бюджет до 80 тисяч доларів", - заявило джерело.
"З кордону зняли не тільки кримінальних посередників, а й посередників у погонах. Припинено тотальний "шмон" і вимагання з боку СБУ. Митникам сказали: хлопці, ось ваша зарплата офіційна, ось вам доплати в такому-то скромному розмірі. Але ваш бізнес із затримання контейнера, з вивантаження-завантаження вже не пройде. Якщо хтось посміє гальмувати контейнер, по якому пройшли легальні платежі, - вилетить з роботи", - зазначив він.
За словами митника, вже зараз в чергу на звільнення поставлено велику кількість начальників середньої ланки митниці. "Керівництво митниці поставило задачу впровадити до кінця року пілотний проект електронного документообігу з цифровим підписом, завдяки якому більшості суб'єктів ЗЕД взагалі не доведеться контактувати з чиновниками - оформлення документів буде проходити через інтернет. Тобто сама ймовірність корупційних контактів буде зведена до нуля", - пояснило джерело.
За його словами, збільшення плану зборів до бюджету на 7 мільярдів для митниці при дотриманні нових правил гри ніякої проблеми не становить: "Якщо будуть скасовані пільги, митниця зможе дати не менше 10 мільярдів по року. Саме під ці завдання Калетнику (голові Держмитниці - Ред.) дали Митний кодекс, який він просував в парламенті".
Відзначимо, в січні глава Державної митної служби Ігор Калетник заявив, що в минулому році митна служба забезпечила в бюджет майже 115 мільярдів гривень, в той час як податкова міліція в минулому році збільшила надходження в бюджет на 29% - до 266 мільярдів гривень.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас