Польська влада хоче 3 млн. доларів за назву стадіону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польська влада хоче 3 млн. доларів за назву стадіону

259
Польська влада хоче продати спонсору право називати своїм іменем побудований за близько півмільярда доларів до Євро-2012 Національний стадіон у Варшаві за більш ніж три млн. доларів на рік.
Про це написала польська газета Przegląd Sportowy, зауваживши, що спонсором найбільшої в Польщі футбольної арени може стати одна з найбільших у Східній та Центральній Європі страхових компаній - польська PZU.
У свою чергу представники PZU не підтвердили УНІАН цю інформацію, повідомивши, що компанія, головним акціонером якої залишається польська держава, ще розглядає пропозицію про спонсорство, яку вона отримала від оператора об'єкта.
"До Євро-2012 жодного рішення у цій справі не передбачається", - зазначив прес-секретар PZU Group Міхал Вітковський.
Представники оператора стадіону, держкомпанії Narodowe centrum sporta (NCS), повідомили УНІАН про проведення переговорів про спонсорство Національного стадіону з кількома компаніями.
"Як тільки вони будуть завершені, будемо про них інформувати", - відзначили в NCS, не уточнивши, чи можливо оголошення імені спонсора до початку єврочемпіонату.
Przegląd Sportowy написала, що найдорожчий стадіон у Польщі, побудований до Євро 2012 за гроші платників податків, з липня поточного року буде називатися PZU Arena.
"Це буде коштувати польському страховику близько 10 млн. злотих на рік (1USD = 3,2 PLN). Поки незрозуміло, на скільки років буде підписаний договір", - пише газета.
Видання також зазначило, що спонсору немає сенсу оголошувати своє рішення до проведення Євро-2012, оскільки UEFA зажадає від нього закрити всі свої Лого і банери на час проведення єврочемпіонату.
PZU в минулому році, за даними її звіту, отримала майже 5 млрд. доларів доходу і близько 800 млн. доларів чистого прибутку (за поточним курсом).
Як повідомляв УНІАН, у січні вже колишній глава правління NCS Рафал Каплер говорив, що спонсор найбільшої в Польщі футбольної арени буде оголошений до Євро-2012, а виручені за контрактом кошти дозволять покрити частину витрат на утримання об'єкта, які оцінюються від 5,5 до 9 млн. доларів на рік.
Представники польської влади заявляли, що продаж прав почесного спонсорства стадіонів Євро-2012 дозволить частково покривати витрати на їх утримання після завершення чемпіонату, але на сьогоднішній день тільки одному місту з 4 організаторів вдалося підписати такий контракт.
У травні 2010 року найбільша енергетична компанія в Польщі Polska Grupa Energetyczna погодилася заплатити за право називати міський стадіон у Гданську PGE Arena Gdańsk близько 10 млн. доларів до 2015 року.
За оцінками міської влади, ця сума дозволить щорічно покривати близько половини витрат на утримання об'єкта.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас