КМДА: Київ випередив Москву і Санкт-Петербург за якістю життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: Київ випередив Москву і Санкт-Петербург за якістю життя

290
Заступник голови Київської міської адміністрації Руслан Крамаренко заявив сьогодні, 16 березня, що за результатами дослідження Київ випередив за якістю життя в 2011 році Санкт-Петербург і Москву.
Такі дані, надані Міжнародним центром перспективних досліджень, передає УНН.
За словами Крамаренка, Київ зайняв перше місце за рівнем добробуту. У цій категорії оцінювався рівень економічного розвитку регіону і доходів населення - валовий регіональний продукт на душу населення, рівень інтернетизації, економічної активності населення, енергетична ефективність, які є найвищими серед регіонів.
"Як і належить столиці, Київ знаходиться також на перших місцях за рівнем освіти та охорони здоров'я. У місті створені найкращі умови для отримання освіти та отримання медичної допомоги. Це підтверджується високими результатами зовнішнього тестування, великою часткою робочої сили з вищою освітою, високою в державі середньою тривалістю життя тощо", - зазначив Крамаренко.
Також Київ потрапив у список міст з відносно сприятливою екологічною ситуацією, зайнявши 18 місце. Найбільшою проблемою Києва є транспорт, який здійснює викиди шкідливих речовин в атмосферу в 8 разів більше, ніж столичні підприємства. Високі показники забруднення повітря зафіксовані в районах, де пролягають завантажені траси або дорожні розв'язки.
Руслан Крамаренко відзначив, що рівнятися Київ повинен не на інші регіони, а на сусідні столиці: Прагу, Будапешт, Варшаву. Так, провідна консалтингова компанія Mercer провела в 2011 році комплексну оцінку якості життя 201 міста світу. Згідно з цим рейтингом, Київ займає 161 місце. При цьому Прага займає 69 позицію і є найкращим серед європейських міст, Будапешт займає 73 місце, а Варшава - 84 місце. Санкт-Петербург і Москва знаходяться на 164 і 169 місцях відповідно.
"Моніторинг міжнародного рейтингу Києва стане основою для оцінки ефективності роботи структурних підрозділів адміністрації у відповідних напрямках. Всі структури міської влади мають працювати на розвиток столиці, постійно підвищуючи свою ефективність", - сказав Руслан Крамаренко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас