Попов порозганяє чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов порозганяє чиновників

554
Протягом двох місяців кількість структурних підрозділів КМДА буде скорочено з 39 юридичних осіб до 20, а самі підрозділи стануть більшими. З них 15 набудуть статусу департаментів. Керівництво КМДА запевняє, що нова структура виконавчого органу буде наближена до оптимальної. За рахунок утримання заробітної плати звільнених чиновників бюджет Києва буде щорічно економити до 15 млн. грн.
Під час реформи структурні підрозділи КМДА будуть реорганізовані в 15 департаментів шляхом приєднання одних головних управлінь до інших. Зокрема, до складу департаменту житлово-комунальної інфраструктури увійдуть: Головне управління (ГУ) комунального господарства, ГУ житлового господарства, ГУ енергетики, енергоефективності та енергозбереження, а також управління ритуальних послуг. Головне управління культурної спадщини буде реорганізовано в управління охорони культурної спадщини зі збереженням статусу юридичної особи. Свій нинішній статус збережуть лише п'ять підрозділів: Головне управління з питань підготовки та проведення в Україні Євро-2012, яке діятиме до 1 серпня поточного року, а також Служба у справах дітей, Державний архів Києва та Апарат КМДА. Завершити даний етап реорганізації КМДА планується до кінця першого півріччя 2012 року.
Скорочення числа київських чиновників ініціював глава КМДА Олександр Попов. "Команда управлінців, яка прийшла в КМДА, чимало зробила для Києва і киян. Однак, щоб зробити більше, треба прискорити радикальні зміни в самій системі організації столичної влади", - заявив претендент на посаду столичного мера. За словами Попова, ще два роки тому в КМДА працювали 2 тис. 460 осіб, в даний час - 2 тис. 200 осіб, а після виконання запланованого рішення в адміністрації їх залишиться 1 тис. 818 осіб. "Це не останній етап наших планів. Реалізація програми "Електронний уряд" дозволить в 2013 р. реалізувати ще третій і останній етап скорочення бюрократичного апарату КМДА", - пообіцяв Попов.
"Оптимізація дозволить зменшити тривалість процедур узгодження розпоряджень КМДА, скоротити кількість підписів, які необхідно зібрати. Всі ці підписи - бюрократичні бар'єри, які необхідно долати. Щоб київська влада працювала ефективно і надавала жителям міста якісні державні послуги, таких перешкод повинно бути менше", - заявив заступник голови КМДА Олександр Пузанов, який представляв проект рішення на пленарному засіданні Київради.
Найбільші зміни чекають керівників КМДА середньої ланки. "Керівництво КМДА почало скорочення з себе. Кількість заступників голови міськадміністрації вже було зменшено з 18 штатних одиниць до 6 заступників голови КМДА Олександра Попова. Але навіть зараз керівників у виконавчому органі Київради багато, але мало людей, які реально виконують необхідну роботу. Тому з 153 одиниць керівників структурних підрозділів, їх перших заступників та заступників передбачається скоротити 73 посади", - повідомив Пузанов.
Опозиція в Київраді плани влади щодо реорганізації КМДА критикує. Глава фракції "БЮТ-Батьківщина" Тетяна Меліхова називає рішення щодо оптимізації системи управління столицею піар-ходом глави КМДА Олександра Попова, який нібито не передбачає скорочення штату адміністрації. "Рішення є лише передвиборчим піаром і тасуванням колоди. Одні, більш близькі до Попова люди, стануть керівниками не прописаних постановою Кабміну департаментів (отримають підвищення), інших ("які не догодили") звільнять або знизять на посаді", - заявила депутат. За її словами, маніпуляції зі зміною структури КМДА, які будуть вимагати більших бюджетних затрат, допоможуть Олександру Попову нагородити одних і покарати інших. "Про скорочення чиновників у документі не йдеться взагалі. Суть змін полягає в тому, щоб ліквідувати напередодні Євро-2012 такі важливі для міста управління КМДА, як ГУ з туризму та ГУ з питань захисту прав споживачів і цінової політики", - говорить депутат . За словами Меліхової, виглядає дивним об'єднання в одну структуру контрольно-ревізійного і фінансового управлінь, оскільки одне з цих управлінь контролює інше.
Член постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимир Лановий (фракція "Блок Миколи Катеринчука") також не задоволений запропонованою реформою. За його словами, ніяких серйозних змін не відбудеться, оскільки ніхто по суті не переглядав управлінську структуру столиці ще з радянських часів. Лановий заявив, що радянська модель управління - це лінійна система: "виробництво - придаткова ланка - управління", в той час як нинішні реалії вимагають функціонального управління столицею. "Повинні бути підрозділи, що керують певними функціями в місті в цілому, а не по сукупності об'єктів. Наприклад, керують школами. Навіщо керувати школами? Потрібно керувати освітою тощо. Тому повинна бути змінена управлінська структура. Крім того, потрібні інші люди. У теперішнього керівництва цього розуміння немає", - стверджує депутат.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас