Вчені розробили анти-принтер, що витирає надрукований текст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені розробили анти-принтер, що витирає надрукований текст

74
Інженери з Кембриджського університету розробили і продемонстрували нову технологію, здатну витирати з паперу відбитки, зберігаючи сам аркуш. Новий процес "де-фотокопіювання" дозволяє витирати текст, написаний за допомогою чорнила і тонера лазерних принтерів. Процес використовує для роботи короткий лазерний промінь, що пульсує і витирає текст або зображення, розігріваючи папір таким чином, що чорнило починає швидко випаровуватися з його поверхні.
Дослідники говорять, що технологія працює зі звичайним папером і звичайними чорнилами. За їхніми словами, створений метод дозволяє повторно використовувати папір, знижуючи витрати і проявляючи турботу про навколишнє середовище. Технічно новий процес значно більш екологічний, ніж класична переробка паперу. Однак на сьогоднішній день нова технологія не повністю оптимізована для масового впровадження і вимагає доопрацювання.
"Коли система запускається, то вона включає лазер, що потрапляє на тонкий шар тонера і розігріває його до ступеня випаровування. У більшості випадків тонер складається з вуглецю і полімерів. При нагріванні полімерні сполуки випаровуються", - розповідає керівник досліджень Девід Ліл-Айала.
Самі автори розробки кажуть, що вони не є першими, хто використовує ідею розпаду чорнила, однак перші, хто розробив установку, здатну точно впливати на надтонкий шари тонера. Ліл-Айала каже, що вони досить довго підганяли потужність лазера: перші версії то випалювали папір, то недостатньо знебарвлювали чорнило. В процесі розробки інженери використовували ультрафіолетовий, інфрачервоний і видимий лазери на різних швидкостях.
Спочатку було встановлено, що найкраще руйнують чорнило лазери зеленого кольору, що впливають на тонер близько 4 мільярдних часток секунди. В результаті такого впливу на папері залишаються тільки слабкі риси впливу чорнила.
Також дослідники говорять, що випаровування з паперу є нешкідливими для людей.
На сьогодні показана установка працює тільки в лабораторних умовах, але інженери працюють над рішенням, яке можна було б використовувати і в офісі. Вартість створення рішення в даний момент становить близько 19 тисяч фунтів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас