Київенерго пригрозило відключити електрику Податковій і Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київенерго пригрозило відключити електрику Податковій і Мінфіну

Енергетика
215
"Київенерго" у встановленому порядку повідомило боржникам про намір відключити їх від електропостачання у разі непогашення боргу.
"Борги установ, що фінансуються з державного бюджету, досягли 32,6 млн грн. Найбільші боржники: Національний авіаційний університет (1,657 млн гривень), Національна телекомпанія України (1,362 млн. грн), НСК "Олімпійський" (1,234 млн грн ), Державна податкова служба (889,9 тис. грн), Міністерство фінансів (418,6 тис. грн)", - наголошується в повідомленні "Київенерго", передає zn.ua.
Установи, що фінансуються з місцевих бюджетів, заборгували 25,1 млн грн. Це районні управління освіти, медустанови, комунальні підприємства. Борг за електроенергію управління освіти Дарницької райадміністрації досяг 1,020 млн грн, "Київського зоопарку" - 412 тис. грн, "Київдорсервісу" - 796 тис.грн.
Станом на 1 березня 2012 року сума боргу юридичних осіб становить 1,225 млрд. гривень. Найбільші борги накопичили компанія "Київводоканал" (1,018 млрд. гривень), комунальні підприємства "Київпастранс" (24 млн. гривень), "Київський метрополітен" (19,2 млн. гривень) і районні управління житлового господарства (44,7 млн. гривень).
"У багатьох випадках боржники прикриваються відсутністю фінансування. Але самі навіть не вживають конкретних кроків для того, щоб це фінансування виділялося. У підсумку, борги з кожним місяцем лише збільшуються, і їх погашення стає реальною проблемою для бюджету будь-якого рівня. Законодавство забороняє постачати електроенергію безкоштовно, тому ми змушені вдатися до активних дій з відключення боржників", - заявив директор СВП "Енергозбут" ПАТ "Київенерго" Олексій Савенков.
Нагадаємо, що "Київенерго" належить найбагатшій людині в Україні Ринату Ахметову.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас