Грищенко: МЗС має повне право забудовувати Пейзажну алею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грищенко: МЗС має повне право забудовувати Пейзажну алею

Нерухомість
368
Міністерство закордонних справ має повне право вести будівництво на столичній Пейзажній алеї. Про це написав у своєму блозі на сайті Кабінету Міністрів міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.
"Коли з ініціативи міністра закордонних справ Анатолія Зленка Київрада схвалила рішення про надання МЗС цієї області, там, і старожили це пам'ятають, були капітальні гаражі, підвали, а сама територія була занедбана і вимагала благоустрою. МЗС цю ділянку розчистив і привів в порядок для того, щоб у самому серці Києва, принаймні, був порядок", - нагадав міністр, передає Українська правда.
"До речі, цю ділянку МЗС не вимагав. Нам її запропонувало Головне управління архітектури Києва за умови, що будуть міцно укріплені схили урочища, а в побудованій нами будівлі будуть площі для розміщення Музею золота Києво-Печерської Лаври, книгосховища особливо цінних книг Музею історії та картинних галерей, а також приміщення Академії наук", - заявив Грищенко.
Він запевнив, що "МЗС ці умови виконав".
"Усі згадані приміщення були передбачені в проекті будівлі. Проект ніхто не приховує. Будь ласка, ми готові повторно подати його на суд громадськості. Якби тоді МЗС таки побудував цей будинок, то на Пейзажній алеї все одно з'явилася б туристична зона, музеї, галереї і місце для відпочинку", - заявив глава відомства.
"Рішення ж Вищого адміністративного суду України від 13 березня для нас принципово важливо не для того, щоб почати на Пейзажній якесь будівництво, а щоб раз і назавжди довести, що Київрада законно надала нам цю ділянку, а МЗС законно нею володіє", - зазначив Грищенко.
"Це питання принципу, адже МЗС завжди, при будь-якому міністрі, в питанні забудови Пейзажної алеї поводився як законослухняний відповідальний землевласник, якому небайдуже обличчя Києва", - підсумував він.
Грищенко нагадав, що МЗС не був проти будівництва дитячого майданчика на земельній ділянці, що належить міністерству.
"Всупереч будь-яким спекуляціям я, як міністр і киянин, заявляю, що від дій МЗС цей дитячий майданчик не постраждає. Більше того, МЗС спільно з КМДА і, сподіваюся, громадськістю зробить все, щоб мальовничий куточок на Пейзажній був розширений після знесення незаконно побудованих на земельній ділянці, що належить МЗС, гаражів, які спотворюють Пейзажну алею", - пише міністр.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас