Янукович підписав закон про акціонування залізничного транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович підписав закон про акціонування залізничного транспорту

Казна та Політика
401
Сьогодні Президент України Віктор Янукович підписав Закон № 4443-VI Про внесення змін до Закону України Про залізничний транспорт.
Нагадаємо, 23 лютого 2012 р. Верховна Рада схвалила в другому повторному і як Закон урядовий законопроект Про особливості утворення державного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування. За відповідний законопроект проголосували 232 народні депутати з мінімально необхідних 226.
Як наголошується в пояснювальній записці, акціонування і реформа дозволять зробити структуру залізничного транспорту більш прозорою, підвищити якість корпоративного управління та ефективність прийняття рішень. В результаті, зміна форми власності дозволить прискорити реалізацію власних інвестиційних програм УЗ і залучати фінансування на модернізацію інфраструктури. Компанія також зможе залучати зовнішніх інвесторів і створювати спільні підприємства. Зокрема УЗ зможе залучити фінансування, яке Європейський Союз спрямовує на структурні реформи в Україні.
Принципи реформування залізничного транспорту були прийняті ще в 2006 році з метою перетворити компанію на акціонерне товариство, яке належить державі. Створення такого акціонерного товариства та реформування УЗ відповідають міжнародній практиці, а також - вимогам міжнародних організацій і Європейського Союзу. Крім того, закон визначає, що створення, реорганізація та ліквідація товариства здійснюються за рішенням Кабінету міністрів України і не вимагає попереднього дозволу Антимонопольного комітету України.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас