Газпром запросив українських колег на відкриття будівництва головного опонента української ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром запросив українських колег на відкриття будівництва головного опонента української ГТС

Енергетика
469
Російський монополіст Газпром запросив українських колег на церемонію початку будівництва Південного потоку.
Як повідомило управління інформації Газпрому, в четвер відбулася робоча зустріч голови правління Газпрому Олексія Міллера і міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка. На зустрічі обговорювалися питання співпраці Росії та України в газовій сфері.
Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи обговорювався на переговорах з українською стороною проект Південний потік, Міллер сказав: "Так, обговорювався - ми запросили міністра енергетики України і керівництво Нафтогаз України на урочисту церемонію початку будівництва Південного потоку в грудні цього року в Краснодарському краї".
Нагадаємо, 2 березня стало відомо, що Україна намагається заблокувати реалізацію проекту російського газопроводу Південний потік за допомогою європейських структур. Експерти вважають, що домогтися повної заборони реалізації проекту буде практично неможливо. Однак, зазначають вони, цілком реально відстрочити його проходження в європейських структурах і виторгувати собі вигідніші умови співпраці з Газпромом.
Південний потік повинен бути запущений в 2015 році. Це один з газопроводів, який пройде в обхід України - по дну Чорного моря з порту Джубга в болгарський порт Варна. Будівництво має розпочатися в кінці 2012 року. Планована потужність газопроводу - 63 млрд кубометрів газу на рік, оцінна вартість проекту - 8,6 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас