Україна має намір підвищити план приватизації в 2012 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір підвищити план приватизації в 2012 році

Казна та Політика
278
Україна хоче збільшити надходження від приватизації в 2012 році на 6,5 мільярда гривень зі спочатку запланованих 10,0 мільярдів гривень, щоб отримати додаткові джерела фінансування соціальних виплат, сказав перший заступник міністра економіки Вадим Копилов в четвер, пише Рейтер.
Президент України Віктор Янукович минулого тижня доручив уряду переглянути бюджет країни за підсумками першого кварталу і передбачити додаткові кошти для підвищення пенсій та інших соціальних виплат. Міністерство соціальної політики оцінило в 16 мільярдів гривень додаткову потребу в ресурсах для реалізації ініціатив президента.
"Десь близько 6,5 мільярда гривень по мінімуму ми бачимо сьогодні від приватизації. Це додатково (до того, що в бюджеті)", - сказав Копилов на прес-конференції.
У 2011 році приватизація дала держбюджету майже 11,5 мільярда гривень, перевищивши на 1,5 мільярда плановий показник. Основна сума була отримана завдяки продажу 92,79 відсотка акцій національного оператора зв'язку компанії Укртелеком за 10,575 мільярда гривень.
У 2012 році Україна включила до приватизаційного списку близько десятка енергетичних компаній і в січні вже отримала від приватизації понад 2,4 мільярда гривень.
Копилов сказав, що уряд поки не затвердив додатковий перелік об'єктів, які можуть бути продані цього року.
"Ми зараз обговорюємо цей список, вважаю, великі об'єкти повинні бути, такі як Припортовий (Одеський припортовий завод), серйозні, щоб вийти на такий рівень", - сказав Копилов.
За матеріалами:
Мінфін України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас