Росія змусила Україну шукати альтернативу своєму газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія змусила Україну шукати альтернативу своєму газу

Енергетика
842
Пошук Україною альтернативних джерел поставок газу викликаний відсутністю прийнятних домовленостей з Росією, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Ми змушені це робити. Це не наш вибір", - підкреслив він в четвер під час запису телепрограми "Іспит для влади" Першого національного телеканалу. Програма вийде в ефір у четвер о 18.20.
При цьому Азаров визнав, що повною мірою замінити поставки російського газу альтернативні джерела не можуть, але "частину більш дешевого газу ми можемо отримувати з інших джерел".
В даний час, за його словами, йде робота з "технічного забезпечення цих поставок". Перевагою України в зв'язку з цим прем'єр назвав наявність підземних сховищ, які дозволяють "закуповувати газ влітку за нижчими цінами і продавати його взимку".
Раніше повідомлялося про можливе підписання контракту Україною з німецькою RWE про постачання дешевшого газу, для чого газотранспортну систему України передбачається використовувати в реверсному режимі. Деякі ЗМІ повідомили також про переговори з Болгарією та Румунією про транзит газу з одного з турецьких LNG-терміналів.
Азаров також нагадав про плани щодо видобутку сланцевого газу та освоєння чорноморського шельфу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас