Арбузов: НБУ і Центробанку Китаю залишилось вирішити декілька технічних питань для угоди СВОП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбузов: НБУ і Центробанку Китаю залишилось вирішити декілька технічних питань для угоди СВОП

Казна та Політика
448
Національному банку України (НБУ) і Центробанку Китаю залишилося вирішити декілька технічних питань для угоди СВОП. Про це заявив голова НБУ Сергій Арбузов під час робочої зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Китайської Народної Республіки (КНР) в Україні Чжан Сіюнем, передає прес-служба регулятора.
"Головним питанням залишається підписання між Національним банком України та Народним банком Китаю угоди СВОП. Ця угода дозволить активізувати розрахунки між нашими державами в національних валютах - українській гривні і китайському юаню. На сьогодні щодо цього документа залишилося вирішити декілька технічних питань. Завершення переговорів буде свідчити про те, що наші відносини перейшли в практичну площину", - зазначив Арбузов.
Також під час зустрічі сторони обговорили питання інвестування китайського капіталу в економіку України.
"Ми знаємо, що китайські інвестори, в першу чергу, цікавляться сільським господарством, геологією і видобутком корисних копалин. Під час минулого візиту в КНР ми провели зустрічі з різними інвестиційними фондами і побачили їх зацікавленість, було обговорено декілька проектів, які можуть розвиватися в Україні із залученням китайського капіталу", - зазначив глава Нацбанку.
Нагадаємо, в кінці 2011 р. з'являлася інформація, що НБУ може перевести 7% активів (до 2,5 млрд дол) в юані.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас