Швейцарія дозволить банкам ліквідувати рахунки жертв холокосту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія дозволить банкам ліквідувати рахунки жертв холокосту

Валюта
700
Швейцарські парламентарі проголосували за пом'якшення законодавства про банківську таємницю, що дозволить спростити процедуру ліквідації незатребуваних рахунків у швейцарських банках і вирішити питання з активами євреїв, захованими від нацистів під час Другої світової війни, повідомляє BFM.Ru з посиланням на Reuters.
У 1996 році почався судовий процес, в якому люди, що пережили холокост, і їх нащадки звинуватили швейцарські банки в навмисному приховуванні активів жертв голокосту. Зрештою банки UBS і Credit Suisse в 1998 році погодилися виплатити компенсацію в розмірі 1,25 млрд доларів в обмін на відмову позивачів від будь-яких претензій відносно банків і уряду Швейцарії. І все ж швейцарська влада витратила чимало років на спроби внести поправки в законодавство про банківську таємницю, для того щоб розібратися з незатребуваними ("сплячими") рахунками, власники яких померли або втратили до них доступ, а спадкоємці навіть не знали про їх існування.
Нарешті нижня палата Федеральних зборів (Національна рада) погодилася тимчасово призупинити дію правил про конфіденційність, щоб можна було перемістити незатребувані кошти в інший банк і ліквідувати їх без схвалення власника рахунку. Верхня палата парламенту (Рада кантонів) Швейцарії вже схвалила ці зміни законодавства.
При цьому правила про конфіденційність будуть тимчасово скасовані тільки в тому випадку, якщо банк зможе довести, що неодноразово намагався знайти власника рахунку або його бенефіціарів, але безуспішно.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас