Міністр фінансів Греції вирішив піти у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів Греції вирішив піти у відставку

Казна та Політика
337
Міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос заявив, що вирішив піти із займаного поста і стати головою Всегрецького соціалістичного руху ПАСОК.
Глава Мінфіну повідомив про свій намір через всього декілька днів після того, як Греції вдалося провести реструктуризацію заборгованості, передає Інтерфакс.
Вибори голови ПАСОК пройдуть в найближчу неділю, 18 березня, і Венізелос є єдиним кандидатом на цей пост, що практично гарантує його обрання. За словами міністра, процес пошуку його наступника в Мінфіні вже завершено, проте його ім'я поки не розголошується.
Спостерігачі називають обрання нового голови руху ПАСОК тактичним кроком соціалістів напередодні парламентських виборів, які пройдуть в Греції в кінці квітня або на початку травня. У грецьких ЗМІ вже давно велася дискусія про те, хто стане наступним главою партії, і практично всі експерти пророкували на цю посаду Венізелоса, припускаючи, що він відмовиться від посади міністра фінансів, щоб повністю сконцентруватися на управлінні партією.
В даний час соціалісти суттєво поступаються в рейтингу консервативній партії "Нова демократія", яка є абсолютним лідером в опитуваннях громадської думки.
Нагадаємо, що Греція постраждала від глобальної кризи і в результаті не змогла обслуговувати держборг. У травні 2010 року, щоб уникнути першого в єврозоні дефолту, Афінам було надано 110-мільярдний пакет кредитів в обмін на програму жорсткої економії. 12 березня 2012 р. єврогрупа політично схвалила другу програму допомоги Греції в 130 млрд. євро.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас