Goldman Sachs: Нафта в найближчі два роки буде тільки дорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs: Нафта в найближчі два роки буде тільки дорожчати

Енергетика
381
Ціни на нафту еталонної марки Brent будуть зростати в міру того, як ОПЕК досягає меж видобувних потужностей, а попит на паливо на світовому ринку зміцнюється, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на прогноз експертів Goldman Sachs.
"Ми очікуємо, що в 2013 році ціни в середньому складуть $ 130 за барель, - заявив керівник відділу досліджень ринку енергоносіїв Goldman Дейвід Грілі. - За 12 місяців вартість Brent підніметься відносно поточного дня до $ 127,5 за барель".
"Ціни на нафту Brent повинні залишатися високими, щоб зберігався баланс попиту і пропозиції, - зазначив Д.Грілі. - Видобувні потужності ОПЕК і світові запаси нафти знаходяться на мінімумах, оскільки темпи зростання світової економіки поліпшуються".
За оцінками Goldman, Саудівська Аравія збільшила видобуток до максимуму за 30 років. Згідно з даними опитування аналітиків, проведеного агентством Bloomberg, в лютому країна видобувала 9,69 млн барелів нафти на добу.
Минулого місяця Brent подорожчала на 11%, що стало максимумом за останні 12 місяців, через побоювання щодо можливих перебоїв з поставками іранської нафти.
Нагадаємо, котирування на нафту сьогодні змінюються різноспрямовано на тлі чергових тижневих даних щодо запасів чорного золота в США, свідчать дані бірж.
Вартість квітневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) підвищилася на $ 0,25, або на 0,24%, - до $ 105,68 за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на $ 0,04, або на 0,03%, - до $ 124,93 за барель.
Нагадаємо, представники США переконують Саудівську Аравію підвищити видобуток нафти, щоб компенсувати зниження поставок з задавленого санкціями Ірану, але підвищення не знадобиться до липня, повідомили джерела в нафтовій галузі країн Перської затоки.
Саудівська Аравія - єдиний виробник нафти, здатний істотно збільшити видобуток і запобігти дефіциту нафти на світовому ринку. Але країна готова до збільшення видобутку тільки в тому випадку, якщо побачить підвищений попит на ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас