Саркозі планує ввести податок на Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі планує ввести податок на Google

Казна та Політика
897
Як заявив президент Франції Ніколя Саркозі, інтернет-гіганти зобов'язані платити податок з онлайн-реклами держбюджету.
За його словами, в разі переобрання президент буде працювати над введенням податку для інтернет-компаній не тільки Франції, але і у всьому Євросоюзі. "Неприпустимо, що компанії, які отримують мільярди євро виручки у Франції, не платять податків з цих доходів", - зазначив президент.
Відзначимо, раніше Саркозі вже давав доручення вивчити можливість введення так званого "податку на Google". Президент зацікавився цією сферою після безлічі скарг медіакомпаній на те, що великі інтернет-портали заробляють на продажу рекламних площ, використовуючи їх контент, наприклад, новини.
Тоді в Міністерстві культури Франції запропонували законопроект про новий податок на онлайн-рекламу, запропонувавши направляти отримані кошти на підтримку місцевих письменників, музикантів і видавців.
При цьому в Google на той момент засудили проект, зазначивши, що інтернет-компанії створюють тисячі робочих місць, а таке рішення тільки сповільнить інновації.
У червні 2011 року французький парламент відхилив проект. Законодавці пояснили, що справляння податку з зарубіжних прибутків інтернет-компаній може створити прецедент, і в підсумку постраждають французькі компанії, які розвиваються в Мережі.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Франції введе податок на фінансові операції в розмірі 0,1% від операцій.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас