У Британії хочуть зробити платною екскурсію по Біг Бену — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії хочуть зробити платною екскурсію по Біг Бену

Казна та Політика
114
Британські парламентарії сперечаються, чи стягувати плату за екскурсію по Біг Бену. Передбачається, що вже з липня відвідування внутрішньої частини знаменитої лондонської вежі буде коштувати 15 фунтів.
Плани стягувати плату з відвідувачів за екскурсію по внутрішній частині Біг-Бена викликали суперечки в британському парламенті. У четвер, як очікується, цю тему обговорять на засіданні.
В даний час піднятися по 334 сходинках на годинникову вежу можна безкоштовно, але, як очікується, вже з липня цього року відвідувачі повинні будуть заплатити за екскурсію 15 фунтів (приблизно 23 долари).
Депутат від консерваторів Роберт Хелфон під час дебатів у парламенті назвав стягування плати за огляд Біг-Бена ганебним явищем: за його словами, британський парламент може перетворитися на таке місце, куди зможуть входити тільки багаті люди.
Хелфон сказав Бі-бі-сі, що виступає рішуче проти того, щоб британці платили 15 фунтів за те, щоб подивитися на "нашу стару демократію".
Прихильники ідеї стверджують, що стягування плати за відвідування Біг Бена необхідно в рамках програми скорочення бюджетних видатків.
Депутати Палати громад, які підтримали нововведення, кажуть, що екскурсії по вежі не будуть приносити прибуток, а плата необхідна, щоб покрити їх вартість.
За їхніми словами, до 10 тисяч людей щорічно піднімається на вежу, і "неясно, чому це повинно оплачуватися з кишень платників податків".
Стягування плати, за їхніми словами, не буде суперечити принципу вільного відвідування парламенту громадянами країни, так як слід робити різницю між годинниковою вежею парламенту і самою будівлею Вестмінстерського палацу, в якому засідають лорди і депутати Палати громад.
"Почнеться з 15 фунтів, через два роки буде вже 20 фунтів, і ще через три роки - 30. Потім будуть брати плату і за огляд інших частин палацу", - не згоден з пропозицією Хелфон.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас