Тигипко: Фонд заработной платы в Украине составляет 450 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тигипко: Фонд заработной платы в Украине составляет 450 млрд грн

Казна та Політика
589
Фонд заробітної плати в Україні становить 450 млрд грн. Про це сьогодні в ході конференції в Facebook заявив віце-прем'єр міністр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко. Він додав, що в тіні перебувають не менше 150 млрд грн зарплати.
"У тіні перебуває мінімум 150 млрд грн заробітної плати в рік. З 450 легальних", - зазначив міністр. На думку Тігіпка, при прийнятті Трудового кодексу зростання зарплатного фонду складе близько 10%.
Раніше повідомлялося, що Федерація роботодавців України (ФРУ) і Федерація профспілок України (ФПУ) на 95% закінчили розробку проекту нового Трудового кодексу, яка триває вже чотири роки.
Нагадаємо, станом на 1 лютого 2012 р. заборгованість із виплати заробітної плати становила 1,038 млрд грн. У порівнянні з показником на 1 лютого 2011 р. заборгованість із виплати зарплати зменшилася на 22,8%.
З 1 січня 2012 р. мінімальна заробітна плата в Україні збільшилася на 69 грн і склала 1073 грн.
У квітні 2011 р. Тігіпко вже повідомляв, що приблизно 145 млрд грн фонду заробітної плати в Україні перебувають у тіні. Нагадаємо, на розширеному засіданні Кабміну 7 березня 2012 Президент Віктор Янукович заявив, що соціальна політика в Україні не задовольняє громадян і запропонував чотири напрямки подальшої реалізації соціальної реформи, які необхідно реалізувати для покращення якості життя громадян.
Перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова заявила, що на забезпечення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича буде потрібно додатковий приплив коштів до бюджету в розмірі 8 млрд грн. Вона зазначила, що забезпечити ці виплати можна буде за рахунок економічного зростання, щоб таким чином додатково поповнити держбюджет.
В кінці лютого с. р. Азаров доручив проаналізувати перелік соціальних виплат і запропонувати уряду нові підходи до нарахування соціальної допомоги.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас