Нацбанк Білорусі у березні розгляне питання зниження ставки рефінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Білорусі у березні розгляне питання зниження ставки рефінансування

Кредит&Депозит
134
Національний банк Білорусі розгляне питання про чергове зниження ставки рефінансування в другій половині березня, повідомила в середу голова правління Нацбанку Надія Єрмакова.
"Зміна ставки рефінансування орієнтується на інфляцію. Якщо взяти інфляцію за січень, лютий, то передбачається, що ставка рефінансування повинна була б знижуватися. Це питання ми розглянемо десь після 15 березня", - сказала вона.
За словами Єрмакової, ставка може бути знижена на 1-2 відсоткові пункти. "Моє припущення, що на 1-2 відсоткові пункти, не більше. Швидкими темпами знижувати ставку рефінансування недоцільно, бо це може спричинити різкі стрибки в фінансових питаннях і в цілому в економіці", - зазначила глава Нацбанку.
Вона нагадала, що, згідно із затвердженими прогнозами, до кінця року ставка рефінансування повинна знизитися до 20-23%. "Але, можливо, вона стане і нижчою", - додала Єрмакова.
У поточному році Національний банк Білорусі вже двічі знижував ставку рефінансування: 15 лютого вона була знижена з 45% до 43% річних, а 1 березня - з 43% до 38% річних.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас