Бернанке: Малі банки продовжують відігравати ключову роль у відновленні економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Малі банки продовжують відігравати ключову роль у відновленні економіки США

189
Темпи відновлення економіки США залишаються дуже повільними, проте позитивна динаміка показників малих банків вселяє оптимізм, а порівняно невелика кількість клієнтів дозволяє їм краще враховувати та обробляти запити ринку. Про це заявив у відеозверненні до Асоціації незалежних банкірів США глава Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке.
"Малі банки мають можливість краще задовольняти потреби клієнтів, ніж гіганти індустрії, оскільки вони краще обізнані про економічну ситуацію в регіонах і малих містах", - зазначив Бернанке.
У той же час, за його словами, невеликі фінансові організації продовжують зазнавати труднощів, оскільки їхні показники напряму залежать від економічної ситуації в містах, а обсяги кредитування, як і раніше, невеликі. Якщо найбільшим банкам вдається отримувати прибуток від виданих кредитів за рахунок більш широкої клієнтської бази, то малі банки змушені видавати кредити під тверду заставу, найчастіше під нерухомість.
"Гарна новина полягає в тому, що малі банки поки успішно долають труднощі. Їх прибуток в 2011 році збільшився, в порівнянні з попереднім роком, а кількість неприбуткових активів у портфелях скоротилася", - додав глава ФРС.
У світлі оприлюднених раніше результатів стрес-тестів банківського сектора США чиновник заявив, що ФРС продовжить проводити всебічний та об'єктивний моніторинг стану бізнесу малих банків у всіх 12 округах, на які регулятор ділить територію країни, і зробить все необхідне для його підтримки.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас