Кириленко пропонує Раді відновити переговори з Росією про повернення заощаджень вкладникам Ощадбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кириленко пропонує Раді відновити переговори з Росією про повернення заощаджень вкладникам Ощадбанку

234
Депутат Верховної Ради, член фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко пропонує Верховній Раді зобов'язати уряд відновити переговори з Росією про повернення заощаджень вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР.
Про це сказано у повідомленні прес-служби партії "За Україну!".
"150,5 млрд доларів заощаджень громадян так і не повернуті Україні, всупереч угоді "Про принципи та механізми обслуговування внутрішнього боргу колишнього СРСР", яку було підписано в Москві 13 березня 1992 року главами урядів держав СНД, у тому числі Росією та Україною", - сказав Кириленко.
Політик запропонував законодавчо визнати цей борг Росії головним джерелом відновлення заощаджень у повному обсязі.
13 березня в парламенті було зареєстровано відповідний законопроект депутата Кириленка (№10181), що передбачає доповнення статті 2 Закону "Про державні гарантії відшкодування заощаджень громадян України" нормою про те, що держава зобов'язується врегулювати з Росією питання про повернення в Україну сум заощаджень громадян, які акумулювалися на кореспондентських рахунках установ Ощадбанку СРСР і були перераховані станом на 1 січня 1992 року на коррахунок правління Ощадбанку в Москві.
За даними депутата Кириленка, загальна сума таких коштів становили 84,3 млрд рублів, що еквівалентно 150,5 млрд доларів.
Депутат вважає, що прийняття цього законопроекту дозволило б відновити соціальну справедливість і знизити навантаження на держбюджет України, а також значною мірою прискорило б виконання державою зобов'язань перед громадянами щодо відшкодування заощаджень, які знецінилися.
Як повідомляло агентство, 7 березня Президент Віктор Янукович заявив, що з 1 червня і до кінця 2012 року повинна бути проведена часткова компенсація за вкладами Ощадбанку СРСР.
Зокрема, очікується, що 6 млн громадян одержать по 1 тис. гривень компенсацій.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас