Мер італійського села заборонив його мешканцям помирати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер італійського села заборонив його мешканцям помирати

43
Мер села Фальчано дель Массіко на півдні Італії заборонив місцевим жителям помирати.
"Місцевим жителям, як і гостям села, забороняється покидати межі земного життя, щоб відправитися на той світ", - йдеться в постанові мера Джуліо Чезаре Фави, яка набула чинності 5 березня (за даними Il Messagero - 2 березня), передає Лента.ру.
Причиною такого рішення стала відсутність в Фальчано дель Массіко кладовища. До недавніх пір жителі села користувалися землями сусіднього містечка Карінола, від якого Фальчано відокремився в 1964 році. Протягом довгого часу кладовище Каріноли (до 1964 року спільне) планувалося збільшити, щоб його частина відійшла Фальчано. Однак так як ніяких ініціатив з боку Каріноли не було, Фава вирішив розібратися з проблемою інакше.
За його словами, попередня адміністрація Фальчано намагалася створити проект кладовища, однак він вийшов занадто дорогим для такого маленького села.
"Моя постанова - провокація. Але ситуація вже досягла піку. Що кажуть люди? У них це викликало справжній народний гнів. Місцеві жителі вже зібрали тисячу підписів, а деякі землевласники запропонували мені свої ділянки", - коментує Фава своє рішення. Разом з тим Il Messagero наводить слова мера про те, що жителі Фальчано зраділи його постанові.
З 5 березня два літні жителі села не послухалися мера і померли.
Надалі Фава планує разом з інженерами обрати найбільш підходящу для кладовища землю, а разом з адвокатами вирішити юридичні питання, що залишилися не вирішеними з владою Каріноли.
Джуліо Чезаре Фава - кардіолог за професією. Він дотримується лівоцентристських поглядів. Мером Фальчано дель Массіко, в якому проживає 3700 людей, Фава став в 2007 році.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас