Вибори київського мера відбудуться у липні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибори київського мера відбудуться у липні

201
Голова Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що вибори київського міського голови будуть призначені на липень 2012 року.
"За інформацією, яка є, вибори, швидше за все, будуть призначені на липень, і, найімовірніше, 15-го числа", - передає Інтерфакс-Україна слова Черненка.
Черненко нагадав, що відповідно до закону про місцеві вибори, Верховної Рада повинна прийняти рішення про проведення таких виборів не пізніше, ніж за 60 днів до дня виборів. Таким чином, якщо виходити з того, що вибори мають відбутися 15-го липня, то парламент повинен ухвалити відповідне рішення в кінці квітня-першій половині травня. Крім того, за словами експерта, згідно з законом, виборча кампанія місцевих виборів повинна розпочатися за 50 днів до дня виборів, тобто в такому разі - у другій половині травня.
У той же час, народний депутат від фракції НУ-НС Юрій Ключковський вважає, що рішення про дату виборів мера Києва буде суто політичним.
"Це буде суто політичне рішення. Воно буде прийнято тоді, коли це буде вигідно", - заявив Ключковський.
У той же час, він підкреслив, що на сьогоднішній день питання з датою місцевих виборів в Києві "є великою правовою загадкою". На думку самого Ключковського, вибори київського мера повинні були проводитися в травні поточного року, виходячи з того, що попередні вибори відбулися в травні 2007-го року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас