Домовленості Apple з Google стали предметом розслідування влади США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Домовленості Apple з Google стали предметом розслідування влади США

271
Федеральна комісія з торгівлі (FCT) США почала розслідування, яке має встановити, чи порушують антимонопольне законодавство домовленості Apple Inc. щодо мобільного пошуковика від Google, який встановлений на пристрої iPhone і iPad, повідомляє агентство Bloomberg.
За словами джерел, знайомих з ситуацією, влада попросила документи, які включають угоди, за якими Apple вирішила використовувати в своїх мобільних пристроях пошуковик Google. Конкуренти Google, серед яких Microsoft Corp., піддавали ці угоди критиці, характеризуючи їх як такі, що обмежують конкуренцію. Комісія також відправила запити й іншим виробникам мобільних пристроїв та операторам бездротових мереж, зазначають джерела.
Розгляд говорить про те, що FCT стала уважніше відстежувати методи, якими Google веде свій бізнес. Деталі угод можуть показати, чи використовує Google своє домінуюче становище в сфері інтернет-пошуку для того, щоб збільшувати виручку на ринку реклами для мобільних телефонів, заявив аналітик Brownstein Hyatt Farber Schreck LLC Ален Грюн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас