Рада відмовилась ввести мораторій на пеню за несвоєчасну оплату житлокомпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відмовилась ввести мораторій на пеню за несвоєчасну оплату житлокомпослуг

611
Український парламент не підтримав в першому читанні законопроект про введення мораторію на нарахування і стягування з громадян України пені у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги.
За законопроект у першому читанні проголосував всього 141 народний депутат з 416-ти зареєстрованих у залі. Для того, щоб проект закону був схвалений, необхідно мінімум 226 голосів народних депутатів.
Проект закону, розроблений народним депутатом Яценюком, пропонував встановити заборону нарахування за розрахунками з 1-го січня 2012-го року і стягування з громадян України пені у разі несвоєчасного здійснення платежів квартирної плати та плати за житлово-комунальні послуги (водо-, тепло-, газопостачання, послуг водовідведення, електроенергії, вивезення побутового сміття).
Пропонувалося, щоб ця заборона існувала до моменту, коли Кабінет міністрів України усуне існуючі заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших грошових виплат населенню.
Проектом також передбачалося списати суму неоплаченої пені за несвоєчасне здійснення платежів квартирної плати та плати за житлово-комунальні послуги, яка була нарахована громадянам України на суму заборгованості, яка виникла з 1-го січня 2011-го року.
При цьому, пропонувалося, що кошти, які були отримані від громадян України у вигляді пені, за період з 1-го січня 2011-го року зараховуються в майбутні платежі квартирної плати та плати за житлово-комунальні послуги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас