Великі платники податків зможуть оскаржувати рішення податківців у центральному органі ДПС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі платники податків зможуть оскаржувати рішення податківців у центральному органі ДПС

176
Великі платники податків можуть отримати право адміністративного оскарження рішень органів Державної податкової служби (ДПС) безпосередньо в центральному органі податкової.
Відповідна ініціатива міститься в законопроекті, автором якого є голова парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутинник, "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо унормування деяких положень)" (№ 10171), зареєстрованому у Верховній Раді 12 березня 2012 року.
Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, дана зміна пов'язана зі створенням офісу великих платників податків.
"Збільшується термін подання платником податків заперечень за актом фактичної перевірки його підрозділу, що знаходиться за межами реєстрації платника податку, а також збільшується термін прийняття рішення органом ДПС за такими актами перевірки", - йдеться в пояснювальній записці.
Відповідно до неї, законопроектом пропонується удосконалити процедуру погашення податкового боргу, спростити сплату незначного податкового боргу без залучення податкового керуючого та опис податкового майна, а також надати платнику податків можливість самостійно здійснювати продаж майна з метою погашення податкового боргу.
Крім того, пропонується скасувати обмеження щодо добровільної реєстрації платником ПДВ, що дозволить реєструватися платником ПДВ будь-якій особі, що здійснює госпдіяльність, а також спростити процедуру такої реєстрації та уніфікувати терміни подачі заяви та реєстрації.
При цьому термін реєстрації платників ПДВ в органах ДПС пропонується скоротити з 10 до п'яти робочих днів.
Згідно з пояснювальною запискою, пропонується не включати до бази оподаткування доходи у вигляді індексації пенсії, спростити порядок проведення річних перерахунків податку на доходи фізосіб і спростити порядок підписання податкової декларації платником податків у разі відсутності відповідальної за ведення бухгалтерського обліку особи.
Депутат пропонує не застосовувати до 1 січня 2014 р. штрафні санкції за неподання або порушення терміну подання фізичними особами органів ДПС відомостей про зміну даних, які вносяться до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків.
Крім того, пропонується врегулювати деякі позиції Податкового кодексу у порядку визначення доходів і витрат при визначенні бази оподаткування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас