Адвокат Оленцевич просить ВАСУ зобов'язати Януковича звільнити Герман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокат Оленцевич просить ВАСУ зобов'язати Януковича звільнити Герман

743
Донецький адвокат Володимир Оленцевич просить Вищий адміністративний суд зобов'язати Президента Віктора Януковича звільнити радника президента-керівника Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Адміністрації президента Ганну Герман.
"Я прошу у суду визнати протиправними дії президента з незвільнення Ганни Герман... Другий пункт - зобов'язати його звільнити її з посади радника президента. І третім пунктом я прошу вивести її з гуманітарної ради при Президентові", - повідомив він.
Адвокат вважає, що Герман своїми публічними висловлюваннями постійно дискредитує президента та Україну як державу. "(Позов) побудований на її цитатах, які вона абсолютно чітко вимовляла у Куликова у вересні (2011 року) на ICTV... На "5 каналі" постійно дискредитує, з моєї точки зору, Президента України і державу Україну", - зазначив Оленцевич.
Суд прийняв позов у провадження 7 березня і призначив перше засідання щодо нього на 15 березня на 11:00. Суддею-доповідачем виступить Юрій Цвіркун. На думку Оленцевича, суд розгляне цей позов за день. "Я вважаю, за день буде все розглянуто. Немає жодних підстав відкладати. Всі особи залучені, президент - відповідач, Анна Герман - третя особа", - повідомив адвокат.
Коментуючи рішення Вищого адмінсуду від 2011 року, який відхилив 3 позови з вимогами до президента звільнити Герман, Оленцевич повідомив, що це були не його позови. "Я з Ганною Герман вперше... Це не я. У мене було десятка три позовів до Ющенка раніше. А до нового президента жодного. Ну, вважаю, якось він уже й ображається, напевно, що я не жалую його увагою... Вищий адмінсуд - мій улюблений суд", - повідомив адвокат.
Висловлювання радника президента, які наводяться в позові, Оленцевич вважає хамськими і не гідними посади, яку обіймає Герман.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас