Шотландці будують туалет за 80 тисяч доларів на незаселеному острові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шотландці будують туалет за 80 тисяч доларів на незаселеному острові

308
Громадський туалет вартістю 50 тисяч фунтів (80 тисяч доларів) буде побудований на крихітному острові біля берегів Шотландії, порожньому шість місяців в році.
Спонсорувати будівництво вбиральні на острові Ханда буде благодійний Фонд захисту дикої природи Шотландії.
Організація має намір створити санітарний вузол для орнітологів-любителів, які приїжджають на острів навесні і влітку з метою вивчення численних видів птахів. За даними організації, на острові мешкає велика кількість птахів (більше 100 тисяч), у тому числі близько 250 пар тупиків і великий поморник, відомий своєю агресивною поведінкою. Поспостерігати за ними щорічно приїжджають близько 6 тисяч "бердвотчерів". Birdwatching ("бердвотчінг"), або "спостерігання за птахами" (англ.) - традиційне хобі, яке користується великою популярністю в країнах Західної Європи та Америці.
Це заняття може передбачати як просто спостереження за птахами (неозброєним оком або з біноклем), так і прослуховування їхніх пісень і занесення даних в щоденники.
Повідомляється, що у вартість туалету входить двометровий фундамент, який зробить кабінку стійкою навіть під напором штормових вітрів. На острові відсутня система водопостачання, тому відвідувачам вбиральні доведеться протирати руки тирсою. Вичищати туалет будуть раз на два роки.
На Ханді вже є невелика кабінка з пісуаром, але в теплу пору року вона не справляється з напливом туристів і любителів природи. Ханда - острів площею трохи більше 300 гектарів, розташований біля західного узбережжя Шотландії. В минулому на ньому проживало кілька десятків людей, проте в 1848 році вони перебралися до Шотландії через погані врожаї.
Ханда знаменитий тим, що саме на цьому острові скелелазіння було засновано, як хобі і вид спорту: в 1876 році троє англійців піднялися на вершину піку Great Stac.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас