Всю вчену раду Інституту соціології викликали в СБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всю вчену раду Інституту соціології викликали в СБУ

2267
Весь склад вченої ради Інституту соціології викликали на допит до Служби безпеки України.
Про це в коментарі УНІАН повідомив заступник директора Інституту соціології Євген Головаха.
Він також продемонстрував лист від СБУ, в якому дано "розклад" допитів всіх учених-соціологів, серед яких такі відомі люди, як Микола Шульга, Микола Чурилов, Олександр Вишняк і ще півтора десятки найвідоміших соціологів країни.
В листі старшого слідчого 3-го відділу 1-го управління СБУ Дишлюка, зокрема, йдеться, що "явка є обов'язковою. У разі неявки без поважних причин можливий примусовий привід", а при наявності підстав - притягнення до адміністративної або кримінальної відповідальності.
"Такого ще не було у світовій практиці - викликати на допит всю вчену раду. Можливо, в сталінські часи вчені ради розстрілювали ночами, але ось так, викликати на допит у нібито європейській країні в XXI столітті, думаю, просто неможливо. Хіба що в Північній Кореї", - заявив Головаха.
За його словами, "ця влада впивається своїм всесиллям. Вона нацьковує СБУ на вчених. Чому СБУ? Скажіть, чому не МВС, не прокуратура, чому СБУ? Вони хочуть залякати вчених. Чому цей слідчий з СБУ не прийде і не поговорить з ученими? Він хоче насолоджуватися своїм всесиллям і страхом учених?"
"Я учасник цього руху "1 грудня", сьогодні у мене зустріч з іншими і хочу сказати: нас же скоро будуть пакувати пачками. Я на президентських виборах був проти всіх. А сьогодні я розумію, як ми помилилися", - заявив Головаха.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас